O situație neobișnuită a fost surprinsă de camera de supraveghere dintr-o scară de bloc din municipiul Suceava, aflat în carantină împreună cu opt comune din jur, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus depistate.

În imaginile video se vede clar cum cu individ intră în scară, se oprește în dreptul avizierului, sub care este montat distribuitorul de dezinfectant pus la dispoziție de Primăria Suceava (2000 de astfel de recipiente au fost furnizate pentru toate scările de bloc din oraș), apasă să îi curgă în palmă conținutul acestuia, după care îl duce la nas și la gură.

Dacă l-a și băut sau doar l-a tras pe nas, nu se vede, fiind cu spatele, dar după sunetele făcute și după cum duce mâinile la nas la final, când se întoarce cu fața, cel mai probabil l-a “aspirat”, făcând astfel un “tratament” neobișnuit contra temutului coronavirus.

Tocmai de aceea, viceprimarul Lucian Harșovschi, care a făcut publică filmarea, pe pagina sa de Facebook, a și comentat:

“Uite dezinfectantul, nu e dezinfectantul!

Oare să fi ascultat sfatul lui Trump referitor la injectarea cu dezinfectant?

Dacă recunoașteți personajul poate îl etichetați în postare să vedem dacă e bine, sănătos. Chiar nu e de glumit, se pare că îl gustă”.

Grav este și faptul că individul nu s-a mulțumit doar cu “tratamentul” de pe casa scării, ci a decis să îl continue și acasă, încât s-a întors și a smuls de pe perete distribuitorul de dezinfectant, pus acolo pentru ca toți cei de pe scară să beneficieze de protecție contra virusului, prin dezinfectarea mâinilor.

Furtul distribuitorului de dezinfectant nu este cu siguranță un caz singular, fiind numeroase persoane care reclamă că la ei pe scară nu este așa ceva, deși recipientele au fost cumpărate și distribuite de primărie în număr suficient tuturor asociațiilor de proprietari, montarea acestora urmând să fie făcută de cei din asociație, inclusiv de beneficiarii finali, cei care locuiesc în scara blocului. În schimb, de umplerea recipientelor instalate s-a ocupat municipalitatea, deși dezinfectanții sunt foarte greu de găsit, dar mai ales s-au scumpit foarte mult în urma crizei declanșate de coronavirus.

Sursa Monitorulsv.ro – Monitorul de Suceava